Klik op een van de links hieronder voor meer informatie over dit onderwerp

 

Leden van Kenniskring bijgepraat over mogelijkheden social media

 

Om en nabij vijftig leden van de VOR-Kenniskring hebben zich op 24 april laten bijpraten over de mogelijkheden van de ‘social media’, ‘Yammer’ en ‘big data’, onder meer om opdrachten te kunnen verwerven. Dat gebeurde op een themabijeenkomst in het RWS-gebouw Westraven te Utrecht. Trekker van de Kenniskring Daan Wiebes maakte van de gelegenheid gebruik een actueel overzicht te geven van organisatie en activiteiten van de Kenniskring.

 

De eerste spreker was Peter Nieuwenhuizen van de Corporate dienst van RWS (CDR). Hij gaf een overzicht van de populairste social media zoals twitter, facebook en YouTube.

Vervolgens ging Tim van Waard, eveneens van de CDR, in op Yammer, de chatbox van RWS. Hij gaat moeite doen om ook de VOR-leden toegang te geven tot Yammer, zodat ze mede kunnen reageren op vragen naar kennis en ondersteuning.

 

De bijeenkomst, onder leiding van de gastheer Henk van de Wolfshaar, ging daarna verder over het onderwerp “Big Data”. Mark van Rijmenan van Bureau Kiura. Mark opende een perspectief op wat straks met ‘big data’ allemaal kan. Rita Blijdorp, het nieuwe Kenniskring-teamlid, dankte inleider Mark met een actuele fles Kroningswijn.

 

Ten slotte ging Daan Wiebes, trekker van de Kenniskring, in op de ontwikkelingen bij de Kenniskring. Hij kondigde onder meer een themabijeenkomst aan over de Google Code, even ontmaskerend als is gebeurd met de DaVinci Code. De Google Code is een boekje, geschreven door Henk van Ess, waarin staat dat er vele mogelijkheden zijn om tot meer, betere, snellere en betrouwbaarder resultaten te komen bij zoektochten op internet. In het komende

VORbericht geef ik een samenvatting van de themabijeenkomst.

 

(Dick Seip)

De Kenniskring is onderdeel van de Vereniging Oud-medewerkers Rijkswaterstaat (VOR). het lidmaatschap bij de Kenniskring is onlosmakelijk verbonden met het lidmaatschap bij de VOR